Gondolatok étel-élelmiszer-egészség témában/2

Az előző részben említett könyv több hatásról ír, melyek mind külön és együtt is hatnak a bennünk zajló folyamatokra, csak felsorolás-szerűen említem meg, ha kicsit is foglalkoztat a tested jó működése, érdemes elolvasni.

Nem sorrendben ezek a következők:

- A gabona és hüvelyes - mint táplálék elterjedése, és domináns-sá válása. Ez azért nem nagyszerű, mert ezek tartalmazzák a legtöbb ún. lektin-t, mely több szinten okoz problémát a szervezetben, és amely érzékelhetetlenül, "láthatatlanul", hosszú idő alatt behálózza belsőnket. Rengeteg féle lektin létezik, minden növény tartalmaz ilyet, csak néhányat közülük tudunk emészteni, a legtöbbet viszont nem. A könyv részletesen tárgyalja ezt.

- A tehenek (spontán) mutációja, amelynek eredményeképp létrejött a sok-sok tejet adó, holstein fríz fajta, és ennek tejében van egy fehérje, mely úgy viselkedik, mint a lektinek, és szintén több szinten okoz problémát a szervezetünkben. 

- A mezőgazdaságban újabban használatos mindenféle vegyi anyagok és eljárások, melyek teljesen újszerű növényeket produkálnak, melyet a testünk azonosító rendszere nem, vagy másnak ismer fel, mint ami, és azonnal támadást indít ellene. Ez így nagyon lebutított, a könyv szintén alaposan kifejti a témát. 

- A finomított ételek dominanciája, a génmódosított élelmiszerek használata nem csak az emberi, hanem az állati táplálásban, a lektinek soha nem látott jelenlétét eredményezte a testben, mely egyre inkább KO-t nyom, és az emberiség nem is sejti, mi a csudától van egyszercsak pl. magas vérnyomása, vagy veseköve vagy érelzáródása stb., nem beszélve a glutén-, liszt-, tej- és stb. érzékenységről, melyek valójában a lektinek túlsúlya és testen belüli tevékenysége miatt jelentkező eü. problémák.

- Elhagytunk, sőt, elfelejtettünk egy sor régi, kipróbált ételkészítési eljárást a gyors ételek elterjedésével, melyek anno pl. azt voltak hivatottak elrendezni, hogy a lektinek átalakuljanak, mielőtt megesszük őket, és ne tudjanak problémát okozni.  

Van még, de sztem ennyi is bőven elég annak, aki mélységében megértette, amiről most írtam.  Saját szemszögből és az eddig megtapasztaltak alapján alakult következtetésekről írok annak, akit ez érdekel. 

Nem könnyű szembesülni azzal a ténnyel, hogy pl. az eddig egészségesnek mondott gyümölcsök felelősek jórészt pl. a cukorproblémák és az elhízás kialakulásában, de még elképesztőbb, ha azt mondom, legalább ennyi közük van ezekhez az uborka, tökfélék, paradicsom és társainak is. És most csak a felszínét karcoltam a könyv olvasása alatt Téged érő sokk(ok)-nak.
 
Folytatom még ezt, és itt szeretném megjegyezni, hogy a véleményed igazából nem érdekel, viszont a benyomásod, netán tapasztalataid, azok nagyon is, írd le, köszi :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az általam ajánlott út

Adott két irány. Az első egy egyéni úton járók számára lefektetett, a meditációt segítő spirituális keretrendszer, melynek elkészítését fela...