Az idegenek harcértéke

Nagy megpróbáltatások elé állítjátok őket, ha azt hiszitek, hogy ők harcosok és nekik a hitetek szerint kellene viselkedniük. Ezért általában ha baj van inkább még előtte elfutnak.

Képzeljetek el olyan hivatalnokokat, akiknek egész nap az a dolguk, hogy ezeket ide, azokat meg oda menedzselni hirtelen rettenthetetlen harcosokként, szóval ez nem valószínű. Az a nagy kérdés, hogy ilyenkor kik pályáznak a helyükre?

Azt azonban nem állítottam, hogy minden idegen ilyen. Vannak közöttük jók, de velük leállni egy az egyben azért az egy másik szint, mint megmaradni az embereiknél. Az embereikkel az a gond, hogy keveset tudnak, így gyakorlatilag hülyék. Vannak azonban olyanok, akik az ember világába az embert is helyezik. A köztes tudatszintekre eddig nem volt nagyon szabályozás. Ám most már van és az idegenek harcértékét nem csak akkor mérjük, amikor győzelem van és nincs mit tenni, hanem más élethelyzetekben is.

Idegennel leállni egy az egyben? Annyi esélyed lenne, mint egy indiánnak késsel egy mai katonával szemben. Nem állítom, hogy lehetetlen, de tényleg jónak kell lenni. Első dolog, ha felránt téged magasabb dimenzióba (mondjuk egy igen reális álom formájában, ahol érzed is 3D-s esendőségedet), akkor se tojjunk be semennyire se. Mint ahogy akkor sem, ha hirtelen elkezdi állítgatni a vérnyomásodtól kezdve amit csak elér. Az egyetlen esélyed, ha nem érzékel. Ez pedig csak a teljes gondolatlanság állapotában megy. Ha nem érzékel is, ennek nem szabad soha a fejedbe szállnia, addig haladsz apró lépésekben, amíg el nem éred a célt. Milyen technikával? Ez menet közben kialakul, mert ez nem tanítható csak kifejleszthető. De ha más is csinálja, akkor már sémát fel lehet állítani rá.

Idegennel leállni egy az egyben eddig általában akkor következett be, ha a csillagcsalád hálózatban mondjuk valakire rá kellett ijeszteni valamiért. Most már az ÉlményPark alatt ez nem olyan egyszerű és itt jön jól a szabályozás említése. Az új szabályok még ismeretlenek az idegenek többségének, ezért biztosan lesz egy kis pánik (amit a ráció hiánya okoz), majd tömeges menekülés a Föld Zónából.

Úgyhogy ha az idegenek harcértékéről beszélünk, szerintem sokkal érdekesebb az embereik harcértéke, ha már nem lesz ott a fejük fölött a jól ismert Hatalom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése