A startégiai lényeglátás hátránya

Gondolom az előnyét nem kell ecsetelni annak, ha csak ránézel valakire és már látod, hogy van-e értelme bárminek is közöttetek.

A hátrányát az jelenti, amit tényleg nem lehet másképp mondani, ha egyszerűen, tömören és érthetően akarod megértetni, hogy ez a képesség mit sem ér a majmok között. Mondok rá egy példát.

Az egyik hiedelem személyem iránt az, hogy rasszista vagyok. Egyáltalán nem vagyok az, csak olyan dolgokat is látok a jelenben, amire te csak 10 év múlva döbbennél rá. A jelenben abból, amit értesz, azt a következtetést tudod levonni, hogy rasszista vagyok. Ráadásul a véleményedet könnyen lehet, hogy mások is manipulálják, amiknek hitelt adni könnyebb, mint energiát fektetni a megértésembe. Ha pedig ezt mégis megteszed, ott állsz szemben a többivel, akiknek ezt szintén meg kellene tenniük.

Mivel mindig a legjobb (legenyhébb) állapotból haladok a durvábbak felé, az első megnyilvánulásom békés és a másik tiszteletére épül. A tapasztalataim azok, hogy ha az ember békés és a másik tiszteletére épül, akkor hülyének nézik. A legenyhébb megoldást pedig gyengeségnek látják. Amikor kiderül, hogy mégsem vagyok hülye, se gyenge, akkor jönnek azok a vádak, amik lényege az, hogy nekem békésnek és a másikat tisztelőnek kellene lennem.

Emlékeztek arra, amikor a kollektív tudatot elemezve azt mondtam, hogy abban a hierarchiában minden a hatalomról szól? Ami felülbírál minden mást. Orbán már rég megteremthetett volna egy virágzó és gazdag Magyarországot, ehelyett mindent alárendel az ő személyes hatalmának és a jelenben azt mondom, hogy a célja a tömegszegénység, ahol csak neki és a behódolóinak lehet a gazdagság a jutalom. Ezt amúgy középkornak hívják és a magyar társadalom ebbe az irányba tart. Ez amúgy egy égi (idegen) szándék, hogy felvegyük az ő hierarchiájukat, aminek amúgy a földi ember a legalján van. Ennek a hierarchiának a jellemzésekor azt mondtam, hogy ha te időben felhívod a figyelmet valamire, ami aztán bekövetkezik, akkor a felelős nem az lesz, aki nem tett semmit, hanem te leszel, aki időben szóltál. Mivel minden a hatalomról szól, el kell távolítani azt, aki erre veszélyt jelent, vagyis téged, aki bizonyítékát tetted annak, hogy jobb vagy, mint a főnök. Ha nem következett volna be a bejrúti robbanás, nem lenne friss példa erre, ahol meg is kezdődött annak a két embernek a felelősségre vonása, akik többször jelezték a problémát. Ilyen világot akartok? Ja, mondja erre az egyszerű olvasó, hogy az Bejrút, ez pedig Magyarország. Igen, az a Magyarország, ami 10 év múlva lesz olyan, mert a jelenben senki sem tesz semmit. Kimondom, páran szörnyülködnek, hogy milyen igazam van, a többség hülyének néz, de ami a lényeg, minden marad a régiben.

Nekem azonban feladatom van, amit ezek szerint békésen és a másik tiszteletén alapulva nem lehet elvégezni. Így is váltatok majommá, ami kurva felháborító és hogy milyen nagyképű vagyok, de ez van. Továbbléptem a következő szakaszba, ahol már a hangsúly nem azon van, hogy felébredjetek. Ne tegyétek, ha nem akarjátok. De úgy tisztelni benneteket már nem foglak, mint az idő előző szakaszában. Tényleg nem kellett volna hozzá más, csak komolyan venni a dolgokat, leülni és az elmében rendet rakni. Itt volt a koronavírus járvány első hulláma, ami természetes segítséget adott volna hozzá. Soha vissza nem térő alkalom, illetve lehet, hogy a második hullámmal mégis, ám már az első időszakról így is lekéstetek. Innen abba a meccsbe visszajönni már csak nagy munkával és tehetséggel lehet.

Amikor a megszállt emberiséget igyekeznék felkészíteni a sikeres ellenállásra, mik a válaszok? Ez hülye? Engem nem irányít senki! Téged aztán jól megvert a sors (ezt többször is nekem címezték). Pont azok a válaszok, amiket egy megszálló is a fejetekbe ültetne. Sokkal fontosabb dolgok is vannak, ott van például a smart TV, a pénz és a szórakozás. Milyen szerencse, hogy nem vagyok ráutalva a szövetségesekre. Csak és kizárólag azért csinálom így, mert tényleg demokrata vagyok, aki a teljhatalomhoz csak a legvégső esetben nyúl. A stratégiai lényeglátásom azt mondja, hogy ugorjam át a felesleges szakaszokat és nyúljak már most a legvégső megoldáshoz. Normál esetben az lenne, hogy lépésről lépésre haladnék tovább, ám az idegen befolyást már csak olyan szinten tudom semlegesíteni, hogy a helyét átvéve gyakorlatilag ott vagyok a legvégső pontnál.

Nem ígérgetek nektek semmit, sőt, azt mondom, hogy jobb, ha felkészültök egy borzalmas 10 évre. Azok kivételével, akik először a munkát akarták elvégezni, mire ezek befogták őket rabszolgának. A többi, akik ilyenkor mindig kisemberek, maradnak is kisemberek. Ugyanis ha engem olvasva sem ragadták meg a lehetőséget, akkor nem is érdemelnek mást.2 megjegyzés:

  1. Az a metodika, hogy "aki szóváteszi a bajt Ö lesz a felelös" nem csak az arab világ sajátja, ez már itt is jelen van, csak a közember nem tudja, mert az esetek nincsenek a fősodratú médiában és a saját bőrén még nem tapasztalja direktben. Más irányban meg nem tájékozódik.

    Jó példa erre annak a hivatali dolgozónak az esete, aki közérdekű bejelentésben hívta fel a figyelmet egy biztonsági résre, a magyar találmányi hivatal nyilvános szerverén. Gyakorlatilag egyszerűen, bármilyen, még védelem alá sem került beadványt el lehetett lopni. Az eredmény az lett, hogy perbe fogták "hackertámadás" vádjával, 7év után ejtették ellene a vádakat.
    https://24.hu/tech/2020/06/18/szellemi-tulajdon-nemzeti-hivatala-kuria-tulajdonvedelmi-egyesulet-honlap-informatikai-hiba-eljaras/

    VálaszTörlés
  2. Ez az égi modell még a javaslatokra is így reagál. Az van a dolog mögött, hogy ha te javaslatot teszel valamire, az burkolt kritikát jelent a főnökre nézve, ami megengedhetetlen.

    VálaszTörlés