Rendkívül komolyan erről

- Miért poénkodod el? Ezek nagyon komoly dolgok.
- Pont azért. Ha poén lenne, nagyon komolyan venném.

Azon túl, hogy én ebben megjártam a mennyt és poklot, azaz ha valakinek a véleményem számít, akkor ennek ellenére ezt tudom ajánlani:

Vedd poénra!


Ha poénra veszed, akkor a cél nem is fontos azért annyira igazán és ez a győzelem kulcsa sok próbán át. Ahol elképzelni nem tudják, hogyan vehet valaki egy ilyet poénra. Ám poénokból is fel lehet építeni egy sikeres vállalkozást, nem kell mindenkinek sírnia, ha nevetni is lehet. Sajnos a magasabb dimenziós humor olyan, hogy mindig mások nevetnek, úgyhogy ha sérelem ér, pont azt gondolod, mint ilyenkor a többiek. Ha tudják, hogy ezt ők is beszopták volna, akkor azért az a nevetés nem ugyanaz a nevetés. Szóval ne vegyétek a Szívetekre, hisz Sztárok is lehettek az élet Játékában.

Soha senki nem csinált ilyen tudatrendezést és dimenziószint váltást, hogy egy fergeteges Show keretében képzelte el a magasabb szférák teljes megelégedésére.

Ha bedurransz, annak hátterében mindig a fontosság áll. Ha amúgy nem, akkor most láttad a megszállód. Könnyű észrevenni, ha amúgy nem a mások fölötti uralomra vágsz. Ők értik a humort, csak nagyon nem szeretik. Minél többen nevetnek minél mélyebben, annál hatékonyabb a Gyógyítás. Tehát ha nagyon, de irtózatosan nagyon megszívtad, az felfogható áldozatos angyali tevékenységnek, az Égben erre lehet hivatkozni. De csak az ÉlményParkban!

Ha komoly a Szereped, amikor nem vagy adásban, nem kell feltétlenül komolynak lenned. Amikor meditálsz, akkor is el lehet tenni a mindennapi ügyeket egy szekrénybe, ahonnan akkor kerülnek ki, ha visszatérsz a mindennapi életedbe. Ugyanígy lehet kezelni a szerepfontosságot is. És amikor ez a sok komoly dolog lehull rólam, csak a poént látom magam előtt. A drogról le lehet szokni, de amúgy nem lehet róla leszokni, hisz onnantól te is sámán vagy... aki megpróbálja a Másik Világban is jól érezni magát. A tapasztalataid kollektív tapasztalatokká válnak és megjelennek a Rendező Elv sugarán. Nagyon komoly feladatot végzel akkor is, ha mellőzöttként látod magad a világban.

Ha az egészet úgy csinálod, hogy azt tartod fontosnak, hogy a Poén minél magasabb szinten üssön, az képes minőségi kontrollt létrehozni benned. Hisz az, ami maga a Csábítás, az játékon belül van és része is a Poénnak. Nagy dolgokat a szellemi világban csak poénból lehet csinálni. Akik komolyan veszik, csak kis dolgokat láthatnak nagynak. 

Ezt csak intellektussal lehet megcsinálni.2 megjegyzés:

  1. Ha jól megszívtam, az áldozatos angyali tevékenység, mert tanultam belőle igen sokat? Egyből másik nézőpontba kerültem, ami a sikeres tanító ügyködésnek köszönhető, ezért megveregethető a manipulatív váll? Azt értem, hogy legközelebb már nem veszem a szívemre, így eggyel kevesebb gombot tudnak rajtam nyomogatni. Ha lepereg és nem érdekel, az nagyjából semleges hozzáállás, amit csábítással és érzelemmel nem lehet nagyon billegetni. De hogyan lesz ebből poén? Legközelebb már nemcsak a vállamat vonom meg, hanem vigyorgok is a próbálkozáson? Egyáltalán, hogyan lehet elérni, hogy a poén magasabb szinten üssön?

    VálaszTörlés
  2. Itt inkább egyfajta szellemiségről van szó, ami ha sikerül, mentesíteni tudod magad egy támadástípustól. Ennek az az alapja, hogy fontos és komoly ember vagy és erre indulnak el, de ha poénra veszed, akkor nem hatnak. nem utolsósorban így is veszed észre a megszállót, aki fontos lény szokott lenni. Arról most kevés szót ejtenék, ha felfognád, hogy milyen komoly dologban is veszel részt, lehet azonnal magad alá csinálnál, de ha poénra veszed, sokkal magabiztosabbá is válsz. Van egy film a témában, az a címer, hogy "Az ember, aki túl keveset tudott".

    VálaszTörlés