Komolyan erről

Az ilyen ezo-bulvár anyagok, amiket itt nyomatok végülis nem mások, mint amit mindenki csinál, csak kevésbé angyalkás a hangulata. Az összes ilyen anyagnak az a célja, hogy felkeltse az érdeklődést. Nos miután az érdeklődésetek megvan, ideje beszélni olyasmikről, amiket mások szeretnek elhanyagolni.

Ezek pedig a dolog árnyoldalai. Sokan úgy beszélnek erről, hogy itt az ideje kilépni a mókuskerékből, ám amikor kiléptél belőle, mindjárt bele is kerülsz egy másikba. Azért nem kedvelem annyira az égieket, mert kettős mércét alkalmazva terelnek magukhoz. Aztán amikor rájössz, hogy mibe keveredtél és a régi világod ennél sokkal jobb, már nincs a szavaidnak akkora súlya. Benne vagy egy hierarchiában, ahol nálad hülyébbek szórják neked az észt.

Én ezen annak idején úgy kiakadtam, hogy elhatároztam, hogy erre megoldást találok és ami miatt nagy előnyöm volt, az a tény, hogy nem vagyok megkeresztelve, vagyis a csecsemőkori beavatást elkerültem. Emiatt a megszokott klisék nálam nem működtek. Én pedig utat találtam a célomhoz és meg is alkottam valamit, amivel az emberiség kiszabadulhat ebből úgy, hogy arra is figyeltem, hogy az emberiséggel kapcsolatos negatív aggályok is figyelembe legyenek véve. Mert az ember se jobb, sőt bizonyos értelemben rosszabb.

Szóval megalkottam az ÉlményParkot, ami gyakorlatilag feleslegessé teszi az itt beavatkozó idegenek létszámának felét. Ám ezt érvényesíteni is kell, mert ezek maguktól nem fognak elmenni. Most zajlik az érvényesítés hőskora, ami egy átlagember szemében csak olyan 1 év múlva lesz érezhető. Én ezt az ÉlményParkot nem a Földre méreteztem, hanem a univerzumra, bár azóta multiverzum szinten van. Ilyen méretekben egy rendszert sem képes az emberi agy felfogni, ezért nem a statikusságra helyeztem a hangsúlyt, hanem a gondolkodó automatizmusra. Az idegenek ott követték el a hibát, hogy a saját világukat akarják ide másolni, amit a földi ember hódításnak lát, mindegy hogy vannak kommunikálva. Az ÉlményPark azt teszi, amit egy gondolkodó ember tenne, vagyis megvizsgálja mindenhol a társadalmi berendezkedést, a felmerülő igényeket és ehhez igazítja a megoldást. Ez sehol nem úgy csapódik le, mint hódítás, hanem inkább felszabadulásnak vagy megváltásnak nevezném.

Aki fellelkesül, hogy ő meditálni akar és ő is ilyesmiket szeretne csinálni, annak van a fejében egy idealizált világ, amiben csupa önzetlen, az embernél fejlettebb lény életcélja az, hogy az emberiségnek jobb legyen és benne természetesen neki is jobb legyen. Átutazzák a galaxist azért, hogy segítsenek az anyagi helyzeteden, hogy aztán alávessék magukat a profitcéljaidnak. Biztos lehetsz abban, hogy minden szigetlakó így gondolkodott, amikor meglátták az első európaiakat.

Tőlem nem fogsz beetető dumát olvasni abban az értelemben, hogy nem fogok hazudozni azzal, hogy később már úgyse tudsz mit tenni, mert nekem is hazudoztak így, aztán mégis tudtam mit tenni. Sőt, ennél is tovább megyek. Nem célom annak megakadályozása, hogy az első lépéseket mindenki úgy tegye meg, ahogy én annak idején azzal a kitétellel, hogy ugye nem mindenki harcos alkat és nem mindenki olyan bátor, hogy ilyen lényekkel szembeszálljon. Vagyis van egy olyan spirituális keretrendszer, ami nem engedi az alá- és fölérendeltséget csak akkor, ha annak meg is vannak a feltételei.

Az ÉlményPark egy operációs rendszer és nem egy játék. Aminek vannak szintjei. A legtöbb ember most egy olyan karakter egy játékprogramban, ahol az első cél felvenni a kapcsolatot a játékosokkal. Őket nevezed angyalnak vagy felettes énnek, amik a legtöbb embernél összekeveredtek, de pont ez a meditációk egyik célja, hogy ez letisztuljon. Vigyázz, mert sok magát angyalnak vagy felettes énnek kiadó lény ugyanolyan karakter mint te, csak nincs bezárva egy bolygóra és azért hiszed őket angyaloknak, meg felettes énnek, mert ugyanazt a csatornát, amit te misztikusnak látsz, ők a mindennapok szintjén használják. Az angyal és a felettes én egy külön kategória, ám meg kell tanulni őket felismerni. Mert benn is vannak külső hangok, akik szeretik magukat kiadni maguknál többnek (ugye milyen emberi?) arra hivatkozással, hogy ők már jártasabbak abban, amit te csak most kezdtél el és neked segítenek.

Aki az ÉlményPark alá akar fejleszteni, az a következő szint. Ezt bármelyik mester mágiának nevezné, de ez annál több. Mágia az, amikor a karakterek és a játékosok használják varázserejüket vagy szellemi képességeiket a játékpozícióik erősítéséhez. Ám a fejlesztés itt maga a játékírás. Ha meg van a szükséges elszántságod, amit a téma iránti érdeklődés alapoz meg, akkor a Szándék elvezet oda. Ám az utat végig kell járnod, amit sikerek és kudarcok öveznek. Én sem úgy tanultam meg teniszezni, hogy csak nyertem. Sőt, az igazi tanulás a vereségekből ered. Megtehettem volna, hogy csak egy technikát használok, aminek senki sem tud ellenállni. Biztosan győztem volna mindig, mindenki ellen, mindenhol, de ettől még nem tanultam volna meg ebből semmit. Azt tettem, hogy az ilyen képességeket csak feladatcélokra lehet használni, hisz ha az ember játék nélkül akar nyerni, akkor nem érdemli a játékot.

Akik viszont az ÉlményParkot, vagyis magát az operációs rendszert akarják fejleszteni, ők a következő szint, akiknek most készítem a játékokat, ugyanis nekik is szükségük lesz pihenésre, feltöltődésre és szórakozásra. Akárki nem juthat el ide és a szinteket végig kell járni ahhoz, hogy ilyesmi lehetővé váljon. Sok olyan próbát sikerrel teljesítve, amiket úgysem értenek meg az ez alatti szintek, akik a próbákat megelőzően fölötted lesznek.

Mindez szép és jó, de hogyan kezdd? Hogyan indulj el?
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése