Index

Most már nem csak az ellenvélemény zavar, hanem a független tájékoztatás is? Attól függetlenül, hogy sokszor az újságírói szabályokat megsértve "ezoterikus bolondériának" nevezték a szakterületemet, azaz előzetes ítéletet közvetítettek, valamint egy cikkben rasszistának neveztek egy fehér amerikai nőt, mert azt merte mondani a rendőröknek, hogy ő középosztálybeli fehér nő, még helyük van a magyar sajtópalettán. Több olyan cikkük volt, amit sorsdöntőnek neveznék az életemben. Azaz ez az orbáni döntés személyesen is érint engem, illetve a közvetlen közelemben lévő Óbudai Szigetet érintő fakivágás, aminek hátterében a helyi pletykák szerint Tiborcz készülődő ingatlan befektetése áll. Ha előbb érek erőszintre, ezeket el lehet felejteni!

Annak idején ez a cikk indított el bennem valamit, illetve terelt a helyes irányba: https://www.elmenypark.net/2020/05/hologram-valo-vilag-is-real-world.html

Most pedig kijött egy másik, amit változtatás nélkül közlök.

Ha unja már a sakkot, próbálja ki multiverzumos, időutazós változatban

A sakkot vélhetően senkinek nem kell bemutatni, évezredes múltra tekint vissza, de annak ellenére, hogy rendkívül behatóan ismerjük, még a mai számítógépekkel sem lehetséges megállapítani az elméletben létező optimális stratégiát a játékhoz. Ennek fényében belegondolni is riasztó abba, hogy mi történik, ha ebbe a rendkívül komplex egyenletbe bevezetjük a párhuzamos idősíkok és az időutazás fogalmát. Ez nem tartotta vissza a fejlesztő Conor Petersent attól, hogy megalkossa az 5D Chess With Multiverse Timetravel nevű játékot, amiben pontosan ez történt – írja a PC Gamer.


A koncepció a fenti videóban van kibontva, de nem hibáztatom, elveszíti a fonalat közben és fogalma sincs róla, hogy mégis mi a franc történik. Én nagyjából úgy éreztem magam a nézése közben, mint amikor a World of Warcraft: Warlords of Draenor időutazását próbáltam megérteni. Bár ez még annál is sokkal bonyolultabbnak, és egyben rémisztőbbnek tűnik, az ugyanis, hogy a múltban is elveszíthetem a jelenben már majdnem megnyert játékot, olyan szorongással tölt el, aminek a létezéséről eddig nem is tudtam.

Ha ez alapján még mindig nem érti, mi történik, alább olvasható a jelenleg legnépszerűbb értékelés a Steamen, itt egy valódi, megtörtént szituáció világít rá jobban arra, hogy mi a játék lényege:

"Online játszottam egy emberi ellenfél ellen, aki egy ponton a rendelkezésre álló tíz idősík egyikéről visszaküldte a vezérét az időben, amivel a múltbéli királyaim közül ötnek is sakkot adott. Én még korábbra küldtem vissza az egyik bábumat, hogy megakasszam az offenzívát, amire válaszul ő visszaküldte az egyik vezérét a játék legelejére, hogy még ezt a pontot megelőzően megverjen. Igen ám, de a második legszétágazóbb idővonalon sikerült az egyik futómat úgy mozgatnom, hogy leüssem a vezért az alternatív jelenben, így mire visszajutottunk erre a pontra, megmentettem a játékot (és aztán végül nyertem, miután mattot adtam a királyának öt körrel ezelőtt)."

Még mindig nem érti? Tulajdonképpen én sem, de ha felkeltette az érdeklődését a dolog, látogasson el a játék steames oldalára, vegye meg 8 euróért, és tekerjen csomót az agytekervényeire saját maga. Szerencsére vannak különféle útmutatók a játékhoz, úgyhogy az sincs kizárva, hogy végül megérti.2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Mindig fellelkesít, amikor teljesen más aspektusból és helyről köszön vissza, amit "meredek" spirituális koncepciónak tekintenek. Ilyenkor összeérnek a szálak, ezért a megértés áttör egy nagyon fontos plafont, ami magasabb szintre lépést tesz lehetővé. Hasonló történik, amikor korábban érdekesnek, de pusztán elméletinek tekintett matematikai modellről kiderül, hogy a legújabb fizikai felfedezés leírásához létfontosságú, illetve fordítva.

    Az Index-jelenség pedig szerintem bonyolultabb annál, mint amit kommunikálnak róla az oldalukon. Esetleg visszamenőleg nézd meg, hogyan változott a tulajdonosi kör és mikor, Orbán mikortól dózeroltathatta volna le. Olvasd el, hogy a különböző résztvevők mit mondanak a történtekről. Én inkább azt érzem, hogy van itt sok kicsi szakember, akik próbálnák tisztességesen csinálni a munkájukat, de a különböző erővonalak a saját játékszerüknek tekintik őket. Pro és kontra is elképesztő manipulálás és pecsenyesütögetés folyik (mint általában mindig, ha politikáról van szó).

    Az Indexben pont ezt az irányt éreztem a legkiemelkedőbbnek, amire te is hivatkozol. A tudományos vívmányokat, érdekességeket, új irányokat igyekeztek mindenki számára érthetően bemutatni. Nyilván ez maroknyi értelmes újságíró érdeme. Nagyon remélem, hogy minél előbb megtalálják azt a helyet és felületet, ahol ezt a fontos munkát tovább tudják folytatni.

    VálaszTörlés