Belgium

Időnként szoktam poénkodni is és amikor egy párhuzamos valóság fölött megkérdezték tőlem, hogy mi ez a Belgium, azt válaszoltam, hogy nem tudom, csak logikai következtetéseim vannak.

Mi vesz rá egy franciát, hogy ne akarjon francia lenni, hanem helyette inkább belga? Arra jutottam, hogy biztos a többi francia nem akarta, hogy azok franciák legyenek. Miért nem akarhatták? Biztosan azért, mert aberrált franciák voltak. Azok meg biztosan együgyű hollandok lehetnek, mert ki más akarna együtt élni aberrált franciákkal. Nem biztos, hogy igaz, ám logikus.

Ha valaki épp harcban állna a Nyugatra bevándorló, most már nem annyira őzikeszemű bevándorlókkal, van számukra egy tippem, mivel lehet őket szétejteni.

- Te Ali, milyen állampolgár vagy?
- Belga.
- Flamand vagy vagy vallon?
- Nem értem.
- A belgák vagy flamandok, vagy vallonok. Te melyik vagy?
- Egyik sem.
- Pedig valamelyik vagy, ha belga vagy. Na melyik?
- Ööööö.
- Még 20 év és polgárháború lesz, amiben összecsaptok egymással. Te Ali a vallon, biztosan fegyvert fogsz ragadni a gaz flamand Hasszán ellen, ebben biztos vagyok.
- Miért?
- A véretekben van.

Pont arra gondoltam, ahogy elgondolkoztam, hogy lassan felléphetnék egy stand up comedy műsorban, mert szinte mindenkiről van egy-egy ilyen saját poénom. Mivel a szinte szó hiányosságokra utal, még van ezzel dolgom, de nem ez foglalja el a központi helyet a gondolataimban.

De több poént nem mondok, mert ha egyszer tényleg csinálok egy ilyet, milyen szar lenne a saját poénjaimról azt hallani, hogy "ezt már ismerjük".
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése