Az átok

A minap megátkoztam valakit. A történet sok tanulsággal szolgál, ugyanis a logikája pontosan úgy működik, ahogy az ÉlményPark.

Amikor üres időim vannak, akkor épp lakásfelújítok. Ehhez semmilyen szaktudással nem rendelkezem, ám ez nem gátolt meg abban, hogy kicseréljem és fel is szereljem az új kézmosót, mert LEGO-zni egy kisgyerek is tud. Ám a WC kagyló kicserélése azért már tényleg szakembert kíván. Biztos meg tudtam volna oldani, de van, amiben nem érdemes kockáztatni. Jött is egy faszi, akin be is indult ellenem pár fönti mágia (ezért sem lelkesedem a személyes kapcsolatokért) és amikor elment, akkor vettem észre, hogy enyhén ferdén fúrta le, ráadásul nem megfelelő csövet rakott be hátra és úgy döntöttem, megátkozom. Meg is üzentem a feje fölé, hogy az átoktól úgy tudja magát távol tartani, ha ezentúl minőségi munkát végez. Ahogy szar munkát ad ki a kezéből, az átok lecsap rá.

Az ÉlményParkot bárki használhatja, ám mégsem működik mindenkinek. Illetve csak addig működik, amíg a használó kompetenciája ér. Ha valaki csak feladatra használja, akkor működik. Ha önös érdekből és mások rovására, akkor vagy nem működik, vagy tanuló üzemmódra vált. Az a jó ebben a tanulásban, hogy gyakorlatilag bármire rá lehet fogni, hisz az élet maga egy nagy tanulás.

Először egy login rendszer helyezi be téged valamelyik világba, majd egy állandóan aktív jogosultsági rendszer végzi az engedélyeztetést. Ami arra is figyel, ha megszállás alá kerülsz, akkor a megszállónak mire van jogosultsága és mire nincs. Vagyis nem fogja nekik megérni a megszállásod, maximum annyit érnek el vele, hogy te se tudod használni, ami viszont téged fog arra inspirálni, hogy kerüld el a megszállási élethelyzeteket és/vagy tanuld ki a hatékony védekezést vele szemben.

Ha valaki azt mondaná erre, hogy ezzel nem lesz az ÉlményPark túl népszerű, arra azt tudom mondani, hogy nem is a népszerűségi listák élére szántam. Az ÉlményPark alapvetően egy platform, egy keretrendszer, legyen azon kevesek felé népszerű, akik fejlesztenek alá és a fejlesztéseik legyenek népszerűek. Valahol a műanyagszemét példája illik ide, hogy mindenki szeretné, ha a műanyag nem szennyezné a környezetet, ám mindenki imádja letépni a boltokban a kis zacskóját és ki van akadva, mi lesz a betiltásuk után.

A fenti átok esete bizonyítja, hogy igenis lehet hasznos célokból átkozni. Ha ez után többé nem kerül ki kontármunka az ember kezéből, azzal hasznos dolgot tettem a világgal. Figyelem! Itt nem arról van szó, hogy átkozni szabad-e vagy sem, hanem arról, hogy a helyes szellemben teszed-e a dolgaid. A legtöbb embernek az átok után eszébe sem jutna ilyen feltételeket hozzá tenni, megelégedne csak azzal, hogy járjon pórul a geci. Az ÉlményParkot a tőlem telhető legmagasabb minőségben készítettem el és az a minimum, ha ingyen kapod meg, hogy te is a tőled telhető legmagasabb minőségre törekszel.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése