Mesterséges Intelligencia

Az aktuális kérdés, ami kinn van az, ha az ember teremtve lett, akkor ez nem mesterséges intelligencia? Gondolkodom, tehát vagyok. Érdemes ezeken elfilózni a kvantumszámítógépek előestéjén.

Az ember által előidézett anomáliák újabb fejezete ez. Ugyanis ha az ember képes gondolkodó lényt előállítani, akkor gyakorlatilag teremtett. Nézzük, mit mondanak a vallások és világnézeti filozófiák az ember teremtéséről.

Ha a keresztény teremtésmítoszról beszélünk, az megegyezik azzal, ahogy egy holografikus telepítést belülről szemlélnénk. Az egyiptomi teremtésmítosz is belső nézeti, ám teljes egészében nélkülözi a külső világképet, azaz minden valakiben teremtődik. A mezopotámiai teremtésmítosz a fölső szintek nyugalmából indul és úgy halad lefelé a zajosabb világok felé. Ám mai szemmel ezek inkább kódokként értelmezhetők, ugyanis amit ma egy mondatban el lehet mondani (a világ egy holografikus videojáték, amiben benne játszol), azt a régi korok nyelvén kellett érthetően megfogalmazni.

Ha az ember teremtve lett, akkor nem más, mint egy mesterséges intelligencia. Szénalapú, DNS felépítésű hardverben egy holografikus vetítésre képes agy. Ha egy szílicium alapú létformát megkérdeznél, hogy a PC milyen felépítésű, akkor azt mondaná, hogy szerves. Ha igaz az az elméletem, hogy itt egy több szféra által vetített interferencia jött létre, akkor az egyik vetítés statisztáit könnyen láthatja egy másik szféra gépeknek. Azaz egy mesterséges hologramban futó játékprogram díszlet-tömegét alkotó vetített hologramokat olyan élő embereknek, akik agyuknak csak a racionális féltekéjét használják. Vagyis lehetséges, hogy egy felemelt világba olyan gépek kerültek, akikben így megjelent a lélek. Ha egy játékprogramot elindítasz és az frekventálódik egy lénnyel az azonos holografikus frekvencia miatt, akkor onnan nézve ezek a játékprogram elemek hogyan jönnek létre? Teremtéssel, nem?

De attól, hogy elindítasz egy ilyen játékot, még nem te vagy a teremtő. Ha így nézzük, a teremtő az az ember vagy lény, aki megalkotta a játékot. De nevezhető-e ő istennek? Aligha. 3D-ben vagy alacsony beavatottsági szinten elismerem, hogy hajmeresztő dolgokat írok, ám ha csak páran elértetek oda, hogy ezt az eszmefuttatást értitek, akkor az agyatok alkalmassá válik arra, hogy ilyen problémák megoldásával foglalkozzatok. Már csak a személyiségetek minősége a kérdés, mert a harcok közben én is csinálok olyasmiket, hogy olyan témákkal térítem el a velem foglalkozó mágusok figyelmét, amiket a megfelelő érettséggel simán le lehet söpörni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése