Fülkeforradalom és gazdasági szabadságharc

Kezdjük ott, hogy miért került a köztudatba ez a két kifejezés és valójában mi történt. Ma már kevesen emlékeznek arra, Orbán hogyan szerezte meg a hatalmat, de még ma is él az a kijelentése, hogy ne azt nézzük mit mond, hanem azt, amit tesz. Mészáros Lőrinc a megmondhatója, ez mennyire igaz. Ti azonban mégis azt nézitek, amit mond, ami nem más, mint benyelt mágia.

Emlékeztek a régi időkre, polgárok? Nem? Nem véletlen. Bár ma már inkább jobbágyok. Amikor nem titkoltan ezek csak a politikai kommunikáció részét képezik, azért érdemes elgondolkodni azon, vajon a "magyar emberek" nem ugyanez a politikai kommunikáció-e.
Orbán már régóta annak a politikai pragmatizmusnak a legkarakteresebb képviselője, mely kizárólag a haszonszerzést tartja távlati célnak, az oda vezető úton lényegében bármi megengedett számára.
Nem csak az oda vezető úton, mert ha már ott van, miért állna le? A magyarságért? Ugyan! Toronymagasan leszarja a magyarságot, csak még szüksége van ránk. Ha annyira fontos lenne neki a magyarság, a gyerekeinek magyar nevet adott volna.

Szóval ezekben a régi időkben egyvalamit megtanult, ne álljon le koalíciós partnerrel. Ha megnézitek, bárkivel leállt haverkodni, azt vagy kicsinálta, vagy bedarálta. Amikor elvesztette a választást, Dávid Ibolya kiállt az emberek elé és elismerte a vereséget. A színfalak mögött állítólag Orbán őrjöngött. A hatalmat azonban vissza kellett szerezni. A kezdeti betojás után, amikor rájött, hogy ezek nem fogják őt levadászni, elkezdte a hatalom visszaszerzésének rögös útját járni. Tényleg nem kívánok ebbe belemenni részleteiben, de biztos páran ledöbbennének, mert a tömegek utcára hergelése csak a jéghegy csúcsa. Inkább más dolgokról beszélnék, aminek megértéséhez kellett ez a kis bevezető.

A politikai helyzet olyan volt, hogy biztosra vették, hogy csak koalícióval tudnak visszatérni a hatalomba. Kellett tehát terv arra, hogyan intézzék el a koalíciós partnert. Mint ahogy arra is, mi történjen, ha még így sem lesznek meg hozzá. Ezek mágikus tervek voltak, azaz meg is indították őket. Ha nem nyernek, akkor forradalmat robbantanak ki a haza nevében és ha kell elmennek a szabadságharcig is. Még egyszer mondom, a politikai helyzet egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy ebből 2/3 lehet. A mágia elindult és 2/3 lett belőle. Vagyis ott álltak a saját mágiájukkal szemben, amivel tenni kellett valamit. Ebből lett a fülkeforradalom és a gazdasági szabadságharc a Nyugat ellen. Megjegyzem a Nyugatnak azon része ellen, akik az átláthatóság hívei, ugyanis lopni az átláthatóságban nem lehet.

Ha itt változik a spirituális szélirány, kiderül, a nép mennyire vette be ezt a fülkeforradalom dumát. Mert ha nem vette be, akkor nagyon nagy bajban vannak. Pláne úgy, ha sikerül leverni, akár szabadságharccá is nőhet a dolog és ennek az egésznek a motorja ők maguk. Márpedig változni fog a szélirány.

Ha belegondolok, hogy van olyan balti köztársaság, ahol az EU-s pénzeket az ország fejlesztésére fordították és már ki is épült az információs társadalom, nagyon elszomorodom, hogy nekünk csak ez jutott. Gyakorlatilag nemzeti katasztrófa ért minket a fidesszel, csak sokan ezt még nem látják a jelenben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése