Ezoterikus kísérlet

Inkább mágikus kísérlet, ám a szónak a sok jelentése miatt kontraproduktív a hatása. Bár van az a látószög, ahol ráillik az ezoterikus kifejezés, ám ezen a látószögön tényleg csak kevesen vannak.

Ugye ezoterikus akkor valami, ha önmagamban önmagammal foglalkozom, vagy ha te foglalkozol önmagadban önmagaddal. Minden más mágikus. Kis megütközést keltett az előző bejegyzésekben taglalt téma, ami egyrészről érthető, ám ha azt nézzük, hogy a túlnépesedés a civilizációnk végét jelenti, másrészről is érthető a dolog.

De akkor jöjjön a kísérlet. Nem először fordul elő az, hogy a rövidtávú érdekeimmel szemben cselekszem. Nézzük, mik a rövidtávú érdekeim. Az ÉlményPark népszerűsítése, a szalonképességem és az anyagi helyzetem drasztikus javítása. Ha ebben a világban, ahol világcégek, meg szinkronszínészek kérnek bocsánatot és mindenki kezd átesni a ló túloldalára én elkezdek fekázni, azzal tulajdonképp szembe megyek a trenddel. Amire még rá is kerül egy lapáttal az, ha a túlnépesedés problémáinak megoldásán gondolkodom. Persze megtehetem, mert nem vagyok Bill Gates és ki nem szar le egy napi százas látogatottságú blogot, de nem lesz ez mindig így. Pont erről is szól ez a kísérlet.

Ha az ember a rövidtávú érdekeit nézi, az minden esetben alkalmazkodást jelent mások hülyeségeihez. Én azonban már a kezdetektől fogva hosszabb távú célokat követek, ami úgy néz ki, hogy kapok egy jelet a jövőmből, amire ki kell találnom a jelenben a legjobb megoldást. Legjobb megoldás az, amit a jövőjel leokéz. Az esetemben ezek általában a jelenben a legnagyobb hülyeségeknek tűnnek, mint például az 5 milliárd ember eltüntetéséről elmélkedés, amit hiába alapozok meg a megfelelő információkkal, kevés olvasó érzékeli magát több valóságban egyszerre, hogy a válasz hiteles legyen számára. Akkor ott vannak azok a személyes tényezők, amik szintén befolyásolják a történéseket. Ilyen például az, ha az ember a nőket szereti, akkor nem törekszik homoszexuális férfiak társaságára. Ha nekem az intelligenciám olyan mértékben változott, amit nem ért meg a környezetem, akkor a magány lesz a legjobb megoldás. Amit lehet, hogy százból egy fog megtörni, aki szintén hülyeségnek látszó dolgokat tesz a jelenben a jövőjelére hallgatva és nem retten vissza azoktól, amiket itt olvas.

Az idővonalnak van még egy jellegzetessége, hogy a régebben kitűzött hosszabb távú célok egyre közelednek. Na erről szól a kísérlet, ha mindent megteszek azért, hogy ne következzenek be, akkor is bekövetkeznek? Ha igen, hogyan és miért. Ilyesmiket ép ésszel, legalábbis ahogy ti ezt értelmezitek nem lehet csinálni. Ám őszintén mondjátok meg, van arról fogalmatok, hogy a kvantumfizikával foglalkozó tudósok milyen lehetőséget látnak abban, hogy megérje nekik ilyen szinten ezzel foglalkozni? Kinek éri meg a finanszírozása és miért? Ebbe akkor sem lát bele egy laikus, ha érthetően elolvassa az újságban. Na én is ilyesmikkel foglalkozom és kísérletezem egy olyan területen, ahol senki nem mer tenni semmit, hisz ez isten világa. Megjegyzem a kvantumfizika is! Meg a matematikának ez a szintje, ahova az emberiség már eljutott. Én nem vagyok kvantumfizikus, sem matematikus és el sem vagyok ismerve általuk. Ám pont ez rejti annak lehetőségét, hogy olyan felfedezésekre jussak, ami zsebrevágja őket... is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése