A Kő Bolygója

Az emberek előtte csak fát használtak. Aztán rájöttek, hogy a kővel építkezés sokkal stabilabb épületeket eredményez, melyek tűz esetén sem pusztulnak el. Elkezdett hát mindenki kőből építkezni.

Hirtelen felértékelődtek azok a területek, amikkel ez előtt senki sem foglalkozott, hisz nem volt ott semmi, csak sziklák. Arra senki sem gondolt akkor még, hogy ez mennyire át fogja alakítani a hatalmi viszonyokat, hisz az addig sokat nélkülöző és vízért messzire járó barlanglakók akkor még nem alakítottak ki bányákat. Ám szövetséget kötöttek a leggazdagabbakkal, akik ellátták őket fejlett kőkitermelő eszközökkel és olyan megállapodásokat kötöttek velük, amivel mindkét fél jól járt.

Beindultak a kőfejtők és fellendültek az építkezések. A gazdagok még tovább gazdagodtak, a sziklalakók soha nem látott életszínvonalra kerültek, de ezzel senki sem foglalkozott, mert mindenki örült a kőházaknak, amikbe be is költöztek. A világ egy sokkal jobb hely lett. Az emberek rájöttek, hogyan vezessék be a folyóvizet, új találmányok születtek, amiktől még tovább fejlődött a világ.

Aztán történt valami. Valaki feltalálta az acélt. Rájött, ha ezt az anyagot használja, akkor nincs szükség a kőre, mert könnyebb és magasabb épületeket lehet vele építeni. Ám a találmányáról csak nagyon kevesen szereztek tudomást, mert a dúsgazdaggá váló kőkitermelők és az iparág más meggazdagodott szereplői addigra már döntő befolyást szereztek a társadalmak vezetői felett és leállították a dolgot. Az ilyen találmányokat megszerezték és elzárták az emberek elől. Kiderült az is, hogy a gazdaság alapja is a kő lett, annyi minden készült kőporból. Egy idő után már senki sem merte a témát felhozni és a világ végérvényesen belemerevedett a kőbe.

Ugye milyen ismerős? Mert itt is minden ugyanaz, csak a kőt helyettesítsétek be az olajjal.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése